Oudduitse Herder kennel Of Dracc's Clan

Heerlijk winterwandelen met de Clan

Het is zondag en Clan dag net als de maandag die zal volgen! Heerlijk allebei vrij en dus....even lekker niets en genieten van vrije tijd en heerlijk wandelen. Foto toestel mee en jahoor we gaan op pad. Was het zaterdag nog een natte bedoeling en hebben wij heerlijk natte voeten opgeleverd gekregen...de zondag begint mooi met de zon hoog aan de hemel. De clan geniet als wij de mooie rustige plek opzoeken niet ver van ons huis....en als wij door het bos lopen en bij de open plek komen met de poellletjes...dan kijken wij onze ogen uit! Alles is prachtig wit gevroren! De Clan stormt richting het water...euh ijs en al snel weten ze dat ze er niet in kunnen en dus wordt er gezocht naar ander vertier.

 

Wij genieten enorm van de rust en de kou! het is er prachtig en dus schieten wij veel mooie foto's...teveel om hier allemaal op de site te zetten....ach het zijn er maar weer zo'n 600....lang leve de digitale camera.

 

 

 

 

Natuurlijk moeten ze ook even poseren, als wij enige tijd bij de mooie plek zijn geweest wordt het weer tijd om te gaan! Cassy krijgt last van sneeuw aan de pootjes en gaat liggen...genoeg geweest en dus lopen wij weer richting de auto als het ook nog eens zachtjes begint te sneeuwen.....heerlijk genieten dus.

 

 

Dan is het maandag, de dag begint met sneeuw...jawel echte dikke vlokken dwarrelen naar beneden en de clan vermaakt zich prima in de tuin, we gaan heerlijk in de buurt lopen en het voelt niet koud aan! De sneeuw zorgt weer voor klonten tussen de voeten en dus moeten we regelmatig even de pootjes controleren, maar de pret is er niet minder om! We houden het wat korter omdat we 's middags ook nog lekker willen wandelen en Cassy heeft toch wat minder kracht in haar benen dan vroeger, maar thuis blijven is niet aan Cassy besteed! In de loop van de morgen gaan we naar Holten, even naar moeders en Acun mag mee! Sneeuw ruimen moet daar gebeuren en dus maken wij de oprit schoon en Acun geniet!, Dan weer naar geesteren en lekker op stap met de hele Clan, de zon heeft ervoor gezorgt dat het dunne laagje sneeuw toch weer grotendeels weg is, maar opnieuw genieten wij van een heerlijk wandeling langs de Berkel en de Slinge! Cassy houd het goed vol en geniet van muizenvangen en de anderen van de Clan in het gareel te houden! Kortom....geweldig!

 

 

 

Wij steken de brug over waar de Berkel en de Slinge elkaar ontmoeten en lopen een heel stuk langs de Slinge om dan naar rechts af te slaan.

 

Je ziet de Clan even twijfelen...deze kant op baas? Ja jongens ga maar! en dus wordt er weer gesprint om de eerste plaats....en wie winnen dit?jawel Acun en Cuando...altijd samen voorop! Djarré er net achteraan en Cassy....ach die doet lekker haar eigen ding! Lekker snuffelen en oooh stel je voor dat er toch een muis zich vergist??? nu helaas voor Cassy waren ze bedacht op haar komst!

 

 

 

 

 

Cuando schiet ineens omhoog de heuvel op en lijkt heel mooi te staan voor de foto....Acun en Djarré gaan mee en wij klikken snel wat foto´s...maar waar kijken ze toch naar?? vragen wij ons af!

 

 

Nu dat was snel duidelijk...deze 3 prachtige schapen stonden aan de andere kant van de heuvel......oeps....nee Cuando dat gaan we niet doen en dus roepen wij hem terug! Jammer baas...was wel leuk geweest om ze even te drijven......

 

Wij steken de Berkel weer over en gaan weer richting de auto...een mooie lange wandeling zit er weer bijna op! Cassy heeft het goed vol gehouden en Cuando Acun en Djarré hebben nog energie over!.

 

 

 

De zon komt er weer even bij en we zijn met nog een kwartiertje lopen weer bij de auto, Acun wil nog één keer dat de bal wordt gegooid en dan is het echt tijd om naar huis te gaan......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TerugVerder