Oudduitse Herder kennel Of Dracc's Clan

DHCN-Show 20 Mei 2012 in Holten

De zaterdag was een heerlijke dag lekker het bos in gedoken en daarna heerlijk in de zon genieten van een wandeling langs de Schipbeek en jahoor de Clan weet het water feilloos te vinden......We genieten en dan...krijgen we een melding van Melanie van Djuna, ze heeft weer een U-tje gehaald met Agility en kan doorstromen naar de B!!! Ze is helemaal door het dolle heen en wij genieten nog meer van deze zaterdag!!!

De zondag begint uiteraard vroeg, Clan is duidelijk wakker...Cuando hoort alles en zodra wij een zucht geven weet hij ze zijn wakker...nu nog even geluid maken ofwel aandacht trekken dan komen ze er wel aan....zucht....hij krijgt het gewoon iedere keer voor elkaar...hahaha dus hoppa in de kleren na een heerlijke douche en samen het bos ingedoken, het voelt al warm aan in vergelijking met de afgelopen weken...zonnetje prikt door het dunne wolkendek, en wij nemen de dag alvast een beetje door! hebben wij nu wel alles klaar liggen...yess en dus rijden wij rond half 10 richting Holten, rond 10 over half 10 komen wij aan en zien dat de eerste Clanners er al zijn...Djoek met Joke-Djane met Marga en Cees- Dunja met Els en Ed en Phelan met Peet en JW en natuurlijk hun Luca. Dan zien wij ook Marlies en Corné met Dean en hun Easy, en jahoor Wilma met Kylie is er ook al...wow wat gaaf!!! zoveel draken is wel heel erg leuk om op het terrein te komen...en oooh Djoy is er ook!!!! met Erna en Wim, dan zien wij nog meer nakomelingen van Djoek en Nirvana en van Rio en Djoek de mooie Nova....pfff veel bekenden en dus wordt er gelijk druk gekletst..ooh kijk daar is ook Johan en Kyrah en Faya..leuk om ook hun weer te zien! en Anne-Marie Ria Rob Jan Rina Karin Tetteroo met Cliff en Fay en even later komen dan ook nog Giny met de mooie Kyrah en jahoor last but not least...de prachtige zoon van Angel en Cuando....de toekomstige lover van Kyrah!!! pff wie we niet genoemd hebben...excuus daarvoor...is niet naar bedoeld!!

 

We gaan naar binnen en jahoor kunnen gelijk aan de bak...Albert loopt op verzoek van Els en Ed met hun Dunja en René moet de ring in met de lieve ondeugende Djane.....oftewel wij moeten tegen elkaar...ooh ooh dat hebben de boys nog niet eerder gedaan!....we gaan het zien wie het mooiste keurrapport krijgt zeggen wij nog gekscherend tegen elkaar...hahahaha niet wetende wat er die dag gaat komen. Djane mag de spits afbijten...ze loopt netjes mee en lijkt het wel goed te vinden dat René met haar loopt, ze doet het eigenlijk heel erg leuk! En dan is Dunja met Albert aan de beurt, ook zij doen het geweldig goed! en dus lopen de heren elkaar te stangen!

 

 

De grote concurrent Johan met Kyrah mag dan van start en nog meer mooie prachtige ODH's worden gekeurd. Dan moeten wij met zijn allen nog een extra rondje lopen en worden ondertussen de bordjes 1-2-3 neegezet......oeps René wordt verzocht aan de kant te wachten....Albert volgt...zou het dan over zijn voor ons?

 

euh euh...nee want ook Johan met Kyrah voegt zich bij ons pffff dat wordt leuk!! hahaha en dan mag Djane met Rene naar de 1e plaats....wow wat gaaf voor Djane!!!!! en jahoor Dunja mag naar de 2e plaats en Lyrah mag naar de 3e plaats! Drie prachtige dames op een rij...die vorig jaar ook al met elkaar in de ring stonden!!! wel heel leuk om elkaar zo te zien groeien!

 

Ondertussen vind er bij de puppen ook een ontwikkeling plaats die wij slechts over een grotere afstand kunnen volgen dan ons eigenlijk lief is maar het blijkt dat Kylie en Easy van de E-clan plaats 1 en 2 hebben behaald...wow wat gaaaaf hoor ik Albert zeggen!!! helemaal trots lopen wij naar de E-clanners toe en feliciteren de baasjes met het behaalde resultaat ook Phelan krijgt een dikke knuffel van ons want ook zij heeft het heel goed gedaan!!!! samen met de E-Clanners en de D-Clanners kijken wij dan hoe B-Clanner Djoek zijn zoveelste U binnenhaald en wij feliciteren Joke met dit hele mooie keurrapport! Maar ook de grote vriendin van Phelan behaald een hele mooi resulaat LUCA wordt derde in de jongehonden klasse voor teefjes!!!! Peet en JanWillen van harte gefelciteerd met dit prachtige resultaat!!! wij zijn trots op jullie!

 

 

We gaan na deze enerverende ervaringen en prachtige resulaten naar buiten en horen daar dat Kylie weer de ring in moet om tegen het beste reutje te lopen in de puppenklasse, daar krijgt Kylie en Wilma een 2e plaats...wow wat moet zij trots zijn op haar kanjertje!! de eerste show en dan dit!! van Harte Wilma en Kylie...hier worden wij toch wel even stil van! en wij laten het even bezinken, en gaan naar huis om daar de Clan een welverdiende wandeling te geven! Dean en Marlies lopen mee en Dean is helemaal verliefd op zijn zwarte vriendin Djarré die Dean ook erg leuk vind! Het doet ons goed om de honden weer even een beetje aandacht te geven heerlijk in de warme zon lopen wij in de koelte van het bos! Dan snel weer naar Holten....we moeten ja nog een keer.....

En daar volgt een derde verrassing.....Djane wordt weer 1e bij de klasse met alle teefjes....Nova (nakomeling van Rio en Djoek) wordt met haar baas Jaap van kennel Energiek 2e en jawel hoor....ook Dunja valt weer in de prijzen met Albert...jemig wat gaaf! en nu???

 

op naar best in show....waar Djane het tegen de beste reu moet opnemen en ook dat is weer een nakomeling van Djoek....ooh ooh wat zal het worden, de temperatuur in de hal is behoorlijk opgelopen en je kan zien dat dit ook zijn weerslag heeft op de honden...zowel Nik of Heartland en Djane hebben er wel last van, maar door het enthousiasme van de baasjes lopen beide honden de sterren van de hemel...en quess what......Djane laat zich ook hier niet kennen en wint zowaar de BIS van Holten 2012.......wat een gave prestatie voor een teefje van bijna 14 maand! Djane diepe buiging voor jou en je baasjes. en wij zijn er even stil van!!!! proficiat!!!!

 

Dan gaan wij lekker met de Clanners naar buiten en foto's maken voor de website van alle nakomelingen bij elkaar, waarbij uiteraard de grote fans van alle deelnemers aanweig waren Djoy Djoek Aika en Yindee.

 

 

 

 

het is een klein feestje geworden die nagevierd is in Holten met Easy en Phelan die tot in de late uurtje gezellig met hun baasjes mee hebben gegeten en genoten van deze geweldige dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TerugVerder