Oudduitse Herder kennel Of Dracc's Clan

DHCN eindejaarswandeling Bussloo

18-12-2011

Het is een vroege start van de zondag....we doen de gordijnen open en Yesss de zon schijnt...het gras is wit gevroren....dus hoppa eruit en lekker met de clan een kleine ronde doen.

Ze zijn lekker wakker en hebben veel plezier, thuisgekomen nog even mail gecheckt en ons lekker achter een bakkie koffie gezet en de foto's van zaterdag bekeken...later meer..

Rond half 12 Clan weer meegenomen voor een stevige wandeling in het Veen, de zon is er nog steeds bij en uit de wind voelt het gewoon heerlijk! zouden wij dan weer geluk hebben vanmiddag? Het lijkt goed zegt Albert nog....De Clan heeft veel plezier met elkaar en rond half één zijn we weer bij de auto.

Ze voelen het....er staat iets te gebeuren....nee jongens helaas..jullie gaan niet mee, nu Acun drachtig is nemen wij even geen risico's...jullie blijven lekker thuis...wel moeilijk als je weet dat je juist iets gaat doen wat ze geweldig vinden...maar goed ze hebben al een mooie trip in de benen dus komen ze niets te kort.

Rond half twee zijn wij aanwezig en genieten van de eerste aankomende liefhebbers van de ODH met hun doggies, zo is daar Lex met Ella, jawel good old vertouwde Cisca-Niek en hun Kaya....dat is lang geleden! Erg leuk om ze weer te zien! Jan met Branco en Dumai, Rob en Ria met Khes en Sifra onze Djoy met Erna en Wim....Djane met Marga en Kees...Bryce en Bajka met Wendy en York, Duvel met Karim en Wim, Jolien met Max....ach en zo komen er steeds meer en meer......geweldig dat iedereen op hun vrije zondag de moeite hebben genomen om te komen...wij hopen dan ook dat iedereen het naar hun zin heeft gehad!

 

Het weer verslechterd snel...donkere wolken pakken zich samen boven Bussloo....en als wij om 14.00uur vertrekken komt de hagel en sneeuw en regen met bakken uit de lucht....we zijn al lekker nat als we bij het eerste tentje komen....gaan we schuilen en koffie drinken of lopen we door......

 

 

we lopen door, de lucht wordt lichter en uiteindelijk als we bij de tweede stop zijn klaart het zowaar op....de honden zijn los van god...zo lijkt het, van links naar rechts...kennismaken met groot en klein en alles gaat goed. Wij genieten van dit mooie schouwspel en de baasjes lijken het allemaal goed naar de zin te hebben ondanks de gure buien en lage temperaturen...we komen bij het koffiepunt en daar lijken de warme drankjes er gretig in te gaan! De chocomelk met slagroom is favoriet...de honden gaan gewoon verder met waarvoor ze zijn gekomen, spelen en donderen...achter elkaar aan jagen en spetteren door het water en door het zand.

 

 

 

Wij gaan weer verder en jahoor....de hagel begint weer naar beneden te komen...we moeten langs de sauna alwaar het pad niet meer zichtbaar is maar één grote diepe modderpoel...we zien er allemaal uit als zwijnen die door de modder hebben lopen ploegen maar de glimlach blijft op de gezichten als wij zien hoeveel plezier de honden hebben....het was gewoon weer geweldig!

 

 

 

 

 

 

Thuis gekomen zijn wij nog weer lekker met de clan gaan wandelen..en nu...brand de openhaart en zakken de oogjes langzaam aan toe.....moe en voldaan maken wij dit verslag en willen echt iedereen bedanken voor de genomen moeite...hele fijne feestdagen en een mooi uiteinde en begin gewenst door ons allemaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TerugVerder