Oudduitse Herder kennel Of Dracc's Clan

 

 

Weekend Kellinghusen Show

(strijd der "Titanen")

 

Het is vrijdagmiddag laat als René richting Markelo rijd vanaf zijn werk...het lang geplande weekend kan en gaat beginnen. Zaterdagmorgen zullen Lex met zijn Djoek, Greet met haar Kieran, en Olga met haar Baroc in Markelo arriveren! De voorbereiding is in volle gang!

Helaas hebben de beide DRACC's dames ander plannen gemaakt want beide dames kunnen niet mee...en dat is wel heel jammer want om deze twee is het eigenlijk begonnen. Maar zowel Djarré en Acun zijn hoog loops en dus geen goed plan om beide dames mee te nemen naar de show in het Noord-Duitse Kellinghusen alwaar de show op 15-November-2009 zal plaatsvinden.

Maar ook voor Olga verloopt het allemaal anders dan was gepland...ook zij kan niet mee, haar Bub is loops en eindelijk kan zij gedekt worden en dat kan allemaal net plaats gaan vinden in dit weekend...dus gaat ook Olga niet mee...Baroc wel!!! die gaat samen met René dit weekend door brengen en ook met haar twee broers Djoek en Kieran, en natuurlijk Lex en Greet en special quest Anita, wel bekend van Zaron en Rivange!

Zaterdagochtend verzamelen wij en na een bak koffie en een hoop gepraat zijn wij dan zover om te vertrekken naar Hohenwested, daar zullen wij in een huisje het weekend doorbrengen! De stemming zit er direct al goed in en zoals altijd hebben Lex en Greet de Titanenstrijd weer opgepakt en gaan zij strijden om de eer....wie heeft de "beste" hond...

Rond 16.00uur zijn wij in het gehucht Falkenburg bij Hohenwested, en krijgen wij de sleutel van het huisje! Het is een mooi huisje met een heerlijke overkapping alwaar wij onze peukkies kunnen roken en de honden hebben zowaar een heel mooi grasveld helemaal voor zichzelf. Kortom we genieten vrijwel direct en pakken snel de spullen uit....het zou een vreetfestijn worden zo blijk nu! want oooh ooooh ooh wat hebben we met zijn allen veel etenswaren meegenomen! Ook aan de honden is volop gedacht en zo gaan wij dan eindelijk op stap voor een lekkere wandeling! De drie B-clanners zijn goed aan elkaar gewaagt en genieten van hun wandeling! Omdat het toch ook hier snel donker wordt lopen we niet al te lang, maar de honden zijn wel bekaf als we thuis komen. Daar worden de rookworsten warm gemaakt net als de boerenkool...we steken de kachel aan en het wordt al snel behaaglijk warm in het huisje!

De avond die volgt is gezellig en de strijd wordt heftiger...wie ooh wie heeft de mooiste hond.....

Nu de zondag is de dag der dagen dus staan wij voor dag en dauw op....na een snurkrijke nacht.. De honden krijgen een stevige wandeling en worden bij thuiskomst allemaal geborsteld en schoongemaakt, want hou een ODH maar eens schoon...... Snel gaan we aan het ontbijt en vertrekken rond half negen richting Kellinghusen. Op naar de show! Op het terrein worden wij heel hartelijk verwelkomt door Dieter Struck van de kennel Vom Altdeutschen Eck, maar ook Sonja en Dick uit Denemarken staan ons op te wachten met Vocus en hun Wothan (broer van Widar) en ook Dieter Mengel komt ons de hand schudden.

Dan is het de hoogste tijd om ons aan te gaan melden, en we moeten voor de opening van de show, de Nederlandse vlag dragen, want het is een internationaal gezelschap wat zich op de show begeeft!

 

We hebben het inmiddels reuze naar onze zin en zo start dan eindelijk de show. De vlaggenparade is gedaan en Dieter Struck is helemaal tevreden! Dan zijn gelijk de honden aan de beurt voor de keuring! Wel heel fijn want dat geeft ons wat ruimte om leuke dingen te doen later die dag! We beginnen met de keuring van Baroc.....zij laat zich heel goed zien! Volgt erg mooi en zweeft door de ring heen! De Keurmeester is erg gecharmeerd van deze prachtige dame, een zeer sterke uitdrukkingen een prachtige staart aanzet! Mooie beharing en kleuren! Haar bouw is super zo ook haar wesen!! Ze krijgt dan ook een heel mooi keurrapport en krijgt een V1 als beoordeling...René is zo trots als een pauw...ooh wat zal Olga gelukkig zijn!

 

Anita krijgt er maar niet genoeg van om ons op de foto te zetten en ondanks dat het binnen in een hal altijd moeilijk is om mooie foto's te maken gaat het haar goed af! Dan is Lex aan de beurt met Djoek! En wow ook zij laten een mooi straaltje showwerk zien! Djoek wordt geroemd om zijn vriendelijkheid! en zijn kleurenpallet! Mooie sterke bespiering en tred! Een hond met toekomst! Lex straalt...net als René en Greet en Anita die toch wel een beetje stil worden! Weer een V1 als resultaat!.....de keurmeester heeft in haar ooghoeken echter ook Kieran reeds gezien en hij is de volgende die mag gaan showen!

 

Greet laat weer zien dat ze een heel goede begeleider is van haar hond! Kieran volgt als een tiet en laat haar niet in de steek! Hij luisterd als de beste en ook hij krijgt een keurrapport dat klinkt als een klok! Een charmante verschijning met een hele mooie botstruktuur en  een mooi uitgrijpend gangwerk! Een zeer uitdrukkingsvolle hond! precies volgens de rasstandaard. Een hond om trots op te zijn! Mooi bespierd en een mooie beharing! zeker de Fang is een compliment waard! Ook Kieran krijgt een V1

 

Greet glimt....en zij niet alleen! Dan gaan wij met zijn allen even naar buiten, en de honden mogen na alle indrukken even helemaal los gaan~! De zon schijnt en we hebben het met zijn allen over de resultaten en vergelijken de keurrapporten....tja nog steeds geen winnaar! Alledrie de honden krijgen een uitmuntend, en de strijd laait weer op hahahahaha nou dan gaan wij meedoen in best of best....het wordt zo een lange dag! want dat is aan het einde van de showdag! en Djoek en Baroc moeten ook nog op voor de fokgeschiktheidskeuring! die die middag ook zal plaatvinden! Anita maakt ondertussen veel mooie foto's en ook Lex tovert de ene na de andere mooie foto uit zijn toestel! Wat genieten is dit! Dan zien wij Dieter en Dieter die ons zoeken! en wenken ons dat we moeten komen! Er staat een ontbijt voor ons klaar!!

 

Zo komt het dat we heerlijk met allerlei anderen aan een super lekker ontbijt mogen aanschuiven! We hebben natuurlijk heel veel gemeen want het zijn allemaal Oudduitse herder liefhebbers!

De dag die volgt is lang maar we genieten! Iedere keer worden er foto's gemaakt en zien wij allerlei mooie honden voorbij komen! Dan is daar het moment voor de fokgeschiktheidskeuringen....

Nu worden René en Lex wel wat nerveus...zullen Baroc en Djoek de test doorstaan! Aan het keuringsrapport kan het niet liggen en als er tijdens de keuringen dan ook nog eens allerlei gebeurtenissen plaatsvinden die de honden met vlag en wimpel doorstaan, kunnen beide heren heel trots en glimmend hun fokgeschiktsheidsrapporten lezen.....allebei de honden zijn zeer geschikt voor de fok!

Yessssss ons weekend kan niet meer kapot! Kieran heeft nog geen fokgeschiktheid omdat hij nog geen HD- en ED uitslag binnen had! Het zag er volgens de DA wel heel erg mooi uit maar van de raad van beheer had Greet nog geen officiële uitslag ontvangen! We worden moe en besluiten nog even met de honden te gaan wandelen....geen goed plan want als wij naar buiten lopen komt de regen met bakken tegelijk uit de lucht...en we moeten nog voor best in show.....dus gaan we maar weer een bakkie doen en kletsen er weer heel wat af!

Dan is er eindelijk de best in show! We mogen als laatste groep in de ring en moeten er vervolgens gelijk weer uit! De groep honden is te groot en dus moeten alle herdershonden er uit, zij worden apart beoordeeld. Dan zijn we eindelijk aan de beurt, het is dan al bijna half zeven! Daar wordt de strijd beslist....Greet blijft bij de laatste zes over, Djoek en Baroc moeten er helaas uit.....voor ons kan de dag niet stuk maar voor Greet wordt het heel spannend! van de bijna 40 overgebleven honden, wordt zij uiteindelijk 5e!!!! en dus is Kieran toch de winnaar van de B-clan van dit weekend! En mag ze met recht trots zijn op dit behaalde resultaat!

We rijden naar ons huisje terug en raken helaas de weg kwijt waardoor wij pas om half negen thuis zijn, vermoeid en voldaan steken wij weer de kachel aan! De Honden liggen languit in de kamer te dromen na een welverdiende bak met eten....wij kruipen achter een lekker bord vol met Spagetti en genieten enorm na van alle foto's! Hierbij wil ik René, Lex Greet Anita Olga Baroc Djoek en Kieran enorm bedanken dat zij dit mogelijk hebben gemaakt! Natuurlijk ook Joke-René-Peter-Wim en Albert! Jullie hebben ons een onvergetelijk mooi weekend bezorgt! Ook Dieter Struck wil ik bedanken voor zijn hartelijkheid! en hulp

Het was voor mij een onvergetelijk gaaf weekend waarbij naar boven is gekomen dat er in de B/clan echt toppertjes zitten! Wij zijn heel trots op deze kanjers! op alle 10! net als op de 8 van de A/clan die vandaag hun verjaardag vieren!

 

 

 

 

 

TerugVerder