Oudduitse Herder kennel Of Dracc's Clan

 

 

Acun met Dunja en Djoy naar Aalten

Het is zondag 26 juni 2011, wekker gaat af..pffff nu al vraagt Albert, Ja opstaan.....wij kijken naar buiten..mmm dat is jammer het is bewolkt, en nog erg nat van de zaterdag, die vrijwel in zijn geheel is verregent. Maar de temperatuur is verrassend lekker als wij de tuin in lopen. De Clan laat horen dat ook zij wakker zijn...sssst denk aan de buren, het is half 7 jongens, alsof ze dat wat kan schelen....denk ik nog in mijzelf, maar goed deur open en de Clan stormt naar buiten, gaat door de poort plassen en wij drinken even een bak koffie, hebben wij alles klaar....ja geloof het wel....jullie raden het al, echt niet hahahaha

Wij kleden ons aan en gaan met de clan op stap voor een stevige wandeling op de Friezenberg. Cuando voelt dat er iets gaande is en loopt echt naast René alsof hij wil zeggen....jij gaat echt niet zonder mij weg baas!! Cassy en Djarré krijgen de kolder in de kop en rollen door het natte gras...helemaal gek zijn ze en dollen achter elkaar aan alsof het twee puppen zijn, de voorpoten moeten het ontzien van Cassy en Djarré haar achterste krijgt het vervolgens zwaar te verduren, want Cassy mag dan wat ouder worden, ze laat zich niet op de kop zitten hahahaha we hebben op het vroege tijdstipt al aardig wat lol.

Dan gaan wij richting huis, en pakken de spullen in..oeps daar zijn Erna en Wim al....ooh ooh broodjes nog niet gesmeerd....Albert is druk en we maken alles klaar en kunnen vertrekken..op naar de Molino hof in Aalten!!

Daar hebben wij de Jaarlijkse Show van de DASV-ev. Vorig jaar reden wij er met een prachtige blauwe lucht naar toe, en nu...is het bewolkt maar er broeit iets...de Zon die ons de rest van de dag steeds vaker kwam vergezellen!

Op het terrein is al aardig wat bedrijvigheid en wij pakken de spullen uit en de D-Dames in de dop hebben elkaar weer gevonden, even wordt er gesnauwd maar al snel zijn het de dikste maatjes, Acun kijkt van veilige afstand toe....Djoy is herkent en OK maar dat andere "kleine"ding mmmm wat een grote mond, als wij dit wat begeleiden is ook Dunja snel OK. De toewijding als moeder die ze tijdens het nest liet zien 8 weken lang..mmmmm die is er niet meer hahahahaha, maar de dames pikken het goed op en hebben samen veel plezier.

Dan is het tijd voor de eerste ronde Dunja en Djoy moeten de ring in bij de puppen teefjes..keurig staan ze in de rij en worden door de keurmeesters beoordeeld! Het is een mooi bont geheel van bijna alle soorten ODH kleuren, helaas geen zwarte pups erbij anders was het een mooi compleet beeld geweest.

 

 

Djoy of DRACC's Clan

 

Dunja of DRACC's Clan

De beide dames krijgen een mooi keurrapport allebei een VV (vielversprechend)  en als Bernard omroep dat de winnaar bekend is na lang beraad....zijn wij en met name de baasjes van Djoy blij verrast.....de winnaar is Djoo-Djoy of DRACC's Clan , Wow de aftrap is helemaal top!

 

Een hele mooie 2e plaats is er voor Nova vom Excalibur, een nakomeling van de mooie Rio von den Grauen von Monstab en Djoek of Dracc's Clan

 

De mooie donkergrauw/bruine Nova von EXCALIBUR

 

 

Dan is het de beurt aan René die Rintje vom Altdeutschen Eck bij de jonge Reuen gaat showen. Rintje loopt keurig mee en voor een eerste show zijn zijn baasje en René super tevreden!! hij laat zich mooi zien en keurig betasten, kijkt mooi allert om zich heen en gedraagt zich voorbeeldig, hij krijgt en mooi keurrapport en Vice-Europasieger ofwel een mooie 2e plaats.

 

 

De Zoon van Cuando en Takoda...Forrest of Heartland wordt 3e! een hele mooie prestatie weer voor Frans en zijn Forrest!

 

Acun gaat even met haar Dames in de dop op stap en is vervolgens aan de beurt als ze terug komt, zij komt in de offene klasse uit en Albert en Acun doen weer hun best! Dit wordt beloont met een heel fraai keurrapport Acun heeft haar 4e uitmuntend behaald met het maximaal te behalen aantal punten van 100 punt. Albert straalt en kijkt vol trots naar "zijn Acun" Dan maakt Bernard weer de 1e plaats bekend en oeps YESSS Acun is eerste geworden..helemaal trots lopen zij het veld af!

 

 

De pauze benutten wij om de honden lekker te laten rusten en spelen, gewoon lekker bij kletsen met iedereen die er is en zo maakt het dat de dag voorbij gaat, we genieten en hebben plezier.

 

 

 

                                 Djoo-Djoy of DRACC's Clan                                                                                    Djill-Dunja of DRACC's Clan                                                                 

Na de pauze hebben wij de dames en Acun in de fokgroep laten uitkomen, en ook hier weer worden de dames alle drie heel mooi toegesproken en krijgen wij een Uitmuntend voor het geheel als fokgroep(je) haahaha

 

 

 

 

 

Zo is het dat onze dag niet meer stuk kan! Helemaal trots op Dunja en Djoy en moeders Acun gaan wij de best is show in en jawel Albert behaald daar met Acun een hele mooie 2e plaats!

 

Heel leuk worden dit keer de bekers uitgedeeld met een kleine toespraak van Bernard! Lieve mensen van Molino's Hof, het was weer als vanouds! Heel gezellig en ongedwongen! TOP!

Wij kunnen terug kijken op weer een hele fijne zondag in Aalten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TerugVerder